SKŁAD:
Jagnięcina (w tym świeże mięso jagnięce 50%) , ziemniaki, groch, pulpa buraczana, tłuszcz jagnięcy, białko ziemniaczane, przecier pomidorowy, suszona lucerna, siemię lniane, drożdże browarniane, olej z łososia, dwuwodny fosforan sodowy, korzeń cykorii, siarczan glukozaminy 0,06%, siarczan chondroityny 0,05%
SKŁADNIKI ANALITYCZNE:
białko surowe - 22,0%, oleje i tłuszcze surowe – 9,0%, popiół surowy - 7,3%, włókno pokarmowe – 4,8%, wapń - 1,20%, fosfor - 1%. Stosunek wapń/fosfor- 1,2.
DODATKI ŻYWIENIOWE NA 1 KG:
żelazo 182 mg (suplementowane jako chelat żelaza, n-wodzian aminokwasów i jednowodnego siarczanu żelaza), miedź 25 mg (suplementowana jako chelat miedzi, n-wodzian aminokwasów oraz pięciowodnego siarczanu miedzi), mangan 45 mg (suplementowany jako chelat manganu, n-wodzian aminokwasów i tlenku manganu), cynk 169 mg (suplementowany jako chelat cynku, n-wodzian aminokwasów i tlenku cynku), selen 0,3 mg (suplementowany jako organiczna forma selenu produkowana przez Saccharomyces cerevisiae CNCM I-3060), jod 3,5 mg (suplementowany z bezwodnym jodkiem wapnia); witaminy, prowitaminy oraz chemicznie zdefiniowane substancje posiadające podobny efekt: wit. A 17100 i.u., wit. D3 1270 i.u., wit. E (RRR alfa tokoferol) 235 mg, niacinamid 80, mg wit. B1 7 mg, wit. B2 12 mg, wit. B6 9 mg, wit. B12 150 µg, wit. C 150 mg, pantotenian wapnia 27 mg, kwas foliowy 1 mg, biotyna 153 mg, chlorek choliny 1800 mg, przeciwutleniacze, środki konserwujące.
KALORYCZNOŚĆ: 3387 kcal /kg