SKŁAD:
Jagnięcina (w tym świeże mięso jagnięce 50%), ziemniaki, groch, pulpa buraczana, tłuszcz jagnięcy, białko ziemniaczane, przecier pomidorowy, suszona lucerna, siemię lniane, drożdże browarniane, olej z łososia, dwuwodny fosforan sodowy, korzeń cykorii, glukozamina, siarczan chondroityny.
SKŁADNIKI ANALITYCZNE:
białko surowe - 28,5%, oleje i tłuszcze surowe – 15,5%, popiół surowy - 7,3%, włókno pokarmowe – 3,9%, wapń - 1,4%, fosfor - 1%. Stosunek wapń/fosfor - 1,4
DODATKI ŻYWIENIOWE NA 1 KG:
żelazo 159 mg (suplementowane jako chelat żelaza, n-wodzian aminokwasów i jednowodnego siarczanu żelaza), miedź 25 mg (suplementowana jako chelat miedzi, n-wodzian aminokwasów oraz pięciowodnego siarczanu miedzi), mangan 39 mg (suplementowany jako chelat manganu, n-wodzian aminokwasów i tlenku manganu), cynk 168 mg (suplementowany jako chelat cynku, n-wodzian aminokwasów i tlenku cynku), selen 0,3 mg (suplementowany jako organiczna forma selenu produkowana przez Saccharomyces cerevisiae CNCM I-3060), jod 3,4 mg (suplementowany z bezwodnym jodkiem wapnia); witaminy, prowitaminy oraz chemicznie zdefiniowane substancje posiadające podobny efekt: wit. A 17100 i.u., wit. D3 1270 i.u., wit. E (RRR alfa tokoferol) 235 mg, niacinamid 73, mg wit. B1 7 mg, wit. B2 12 mg, wit. B6 9 mg, wit. B12 150 µg, wit. C 145 mg, pantotenian wapnia 27 mg, kwas foliowy 0,9 mg, biotyna 0,5 mg, chlorek choliny 1800 mg, przeciwutleniacze, środki konserwujące.
KALORYCZNOŚĆ: 3710 kcal /kg